Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-10-24

Analys Waystream: Levererar sitt bästa kvartal någonsin

Detta är en betald analys på uppdrag av Waystream Holding utförd av Analysguiden

Omsättningen ökade 89% under Q3
Waystream rapporterade under Q3 en försäljningstillväxt på 89% till 36,6 mkr. Rörelseresultatet för perioden ökade med 236% till 8,5 mkr, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 23%. Q3 2022 blev Waystreams bästa kvartal någonsin och bakgrunden till detta är en fortsatt stor efterfrågan på bolagets produkter från både nya och befintliga kunder. Hittills i år har bolaget vunnit fler nya kunder än man gjorde under 2020 och 2021 sammanlagt, samtidigt som man inte tappat någon kund. Man har dessutom lyckats öka produktionstakten som planerat. I augusti meddelade Waystream att man vunnit ett avtal på 11,5 mkr på den viktiga tyska marknaden med en kommunikationsoperatör för dess fortsatta expansion till upp emot 35 000 nya hushåll. Då Tyskland är en marknad man fokuserar mycket på nu är det positivt att en operatör i landet väljer Waystreams produkter och lägger en så pass stor order direkt.

Enorm marknadspotential i Europa
Waystream är verksamma inom telekombranschen och utvecklar fiberbaserad bredbandsutrustning, vilket innefattar switchlösningar och intelligenta routrar. Bolaget har sina rötter inom Bredbandsbolaget och PacketFront-gruppen men avknoppades under 2012 som ett separat bolag med huvudkontor i Kista. Att Europa ska gå från 80 miljoner hushåll med Gigabit-uppkoppling till 200 miljoner på 5 år skapar en starkt växande marknad för nätverksswitchar. Att de kinesiska tillverkarna, däribland Huawei, till största delen lämnat den europeiska marknaden har gjort att ”Made in Sweden” blivit något av en konkurrensfördel för Waystream.

Vi höjer riktkursen till 60 kr
Efter den starka Q3-rapporten höjer vi vårt försäljningsestimat för 2022 till 120 mkr. Även försäljningsestimaten för 2023 och 2024 justeras upp samtidigt som vi behåller våra marginalantaganden. Vi höjer vår riktkurs för Waystream till 60 kr, vilket motsvarar ett P/E-tal på 22 baserat på estimerad vinst per aktie 2023. Givet den höga tillväxt bolaget nu levererar och de stora marknader man adresserar är denna riktkurshöjning klart motiverad.

Författare Analysguiden