Aktiespararna

ABGSC ser attraktivt läge i e-handelssektorn - här är favoriterna

Av Elin Hanspers
25 juni 20243 min lästid
ABGSC:s analytiker Benjamin Wahlstedt ser en vändning i e-handelssektorn och pekar på de två bästa tillväxtcasen i sektorn.

Hittills i år har e-handeln presterat mycket bättre än föregående två år. Under årets första fem månader ökade omsättningen med 11% jämfört med samma period föregående år och i maj ökade omsättningen med 29% jämfört med samma månad föregående år. Det skriver ABGSC i en sektoranalys.

”Jag ser tecken på att vi har nått botten och att det är dags att rida vågen uppåt igen. Utvecklingen för både e-handelsmarknaden och onlinepenetrationen har varit närmast linjär de senaste 20 åren. Den enda större avvikelsen var under pandemin, då e-handeln exploderade av förklarliga skäl när restriktionerna gällde. Efter en liten nedgång både 2022 och 2023 är den totala e-handelspenetrationen tillbaka på trend”, säger ABGSC:s analytiker Benjamin Wahlstedt i ett studiosamtal på ABG Private Banking.

Trots att e-handelspenetrationen åter har börjat stiga igen finns det ingen tydlig riktning i aktiekurserna, menar Benjamin Wahlstedt. Han pekar på att e-handelsbolagen för närvarande i genomsnitt värderas till lägre multiplar än övriga konsumtionsbolag.

”Vår slutsats är att det är en sektor på uppåtgående”, säger han.

Boozt och Revolution Race

Benjamin Wahlstedt lyfter också fram sina aktiefavoriter inom sektorn - två snabbväxare med intressant kurspotential.

Det första bolaget är Boozt. Det är ett tillväxtbolag som vuxit försäljningen med i genomsnitt 35% per år under de senaste tio åren. Samtidigt har rörelsemarginalen gradvis förbättrats. Bolaget har ett rörelsemarginalmål för 2028 om 10%. Om marginalmålet nås så motsvarar det i genomsnitt 25% EBIT-tillväxt per åt fram till 2028.

Vidare menar Benjamin Wahlstedt att aktien värderas med liten premie på 16x ’24e EV/EBIT – givet dess kvalitet. Rekommendationen är köp med riktkurs 155 kronor.

Det andra bolaget är Revolution Race som via framgångsrik marknadsföring har fått en stor följarskara i sociala medier. Affärsmodellen med direktförsäljning till konsument anses också möjliggöra ett attraktivt konsumentpris som är 50% under konkurrenternas och med en ”överlägsen” rörelsemarginal på över 20%.

Bolaget har ett nytt finansiellt på om 20% rörelsemarginal (EBIT) och 20% årlig tillväxt. Benjamin Wahlstedt ser ett starkt värderingsstöd på EV/EBIT 10x och att dess nya finansiella målminskar estimatrisker ordentligt. Rekommendationen är köp med riktkurs 75 kronor.

LÄS MER: Svensk Handel spår bättre tider för flera delar av marknaden

LÄS MER: Starkare e-handel i Sverige under maj

RVRC HoldingBooztMedia och analyshus

Dela med dig