Aktiespararna

"Känner med småspararna som äger Intrum"

Av Redaktionen
22 mars 20242 min lästid
I veckans avsnitt diskuteras snackisen Intrum.
Det är fredag och ett nytt avsnitt av Aktiepodden. I veckans avsnitt diskuterar Aktiespararnas analytiker Robert Andersson en av veckans snackisar - nämligen raset i Intrum.

Det har minst sagt varit en intensiv vecka på makrofronten med flera besked från olika centralbanker runt om i världen. Passande då är att Aktiepodden fått en ny co-host i form av Aktiespararnas makro-expert Elin Hanspers.

Utöver att grotta i veckans siffror så pratar podduon även om Intrums aktiekollaps. Aktien är ned nästan 40% den senaste månaden. Robert Andersson noterar att det varit en intressant kursrörelse som var och varannan dag rasar runt 25% där det främsta man pratar om är den enorma skulden som bolaget numera sitter på.

“Vad som jag finner intressant är att Intrum i grunden är ett lönsamt bolag vilket får mig att känna med många småsparare som sitter på aktien. Samtidigt sitter bolaget som sagt på väldigt mycket skuld”, säger Robert Andersson i podden.

Aktiespararna förklarar: Därför rasar Intrum på börsen

Robert Andersson drar paralleller kring vad som hänt i SBB, att Intrum nu är i en position där det är läge att sälja sina tillgångar. Det finns dock en del problem i detta scenario, bland annat är konjunkturen inte särskilt tilltalande för detta just nu.

Är aktien köpvärd?

“Alternativet är om bolaget kan göra en nyemission. Bland annat löste Castellum en ganska hög belåning på det sättet. Problemet med detta är att aktieägarna inte kommer att skjuta till tre gånger börsvärdet i den här emissionen”, säger Robert Andersson.

Analytikern går sedan vidare med att diskutera aktiens köpvärde för tillfället. För att höra hela resonemanget, lyssna på avsnittet här!

LÄS MER: Aktiepodden: Några aktietips för dig som får tillbaka pengar på skatten

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.


IntrumAktiepodden

Dela med dig