Aktiespararna

Aktiechefen: Aktierna som visar på återhämtning

Av Jessika Bouveng
30 april 20242 min lästid
Bolagen apporterar bra siffror vilket ger skäl till fortsatt börsoptimism, det menar Karl Hedberg.
Aktiechefen på Carnegie Private Banking, Karl Hedberg, kommenterar nuläget på börsen och lyfter en sektor han tror kan bli intressant framöver.

Karl Hedberg ser en fortsatt optimistisk börs där riskviljan är god. Han tror även att marknaden kommer att få se en försiktigt konjunkturavmattning framöver.

Gällande den pågående rapportperioden menar han att de mer tongivande bolagen har presterat bra och han tror inte att rapportsäsongen kommer att sätta några käppar i hjulet för börsen.

”Framåtblickande kommentarer, där vissa bolag till och med börjar se tecken på en förbättrad efterfrågan inom vissa segment, ger ytterligare stöd till de vinstprognoser som finns. Det kan rent av vara så att vinstförväntningarna är för lågt ställda eftersom investerarna förberett sig på en tydligare konjunkturavmattning”, säger han vidare.

Skogssektorn ser intressant ut

På frågan hur investerare bör agera menar aktiechefen att man ska vara fortsatt positionerad för en stigande börs.

”Kortsiktiga investerare kan utnyttja senaste veckans styrka på Stockholmsbörsen till att öka likviditeten något för att kunna köpa på eventuell svaghet när vi går in i en nyhetsfattigare period efter rapporterna.”, säger han.

Mer långsiktiga investerare ska vara investerade och ha fokus på högre nivåer under det andra halvåret. Han påpekar samtidigt vikten av att fundera över vilka bolag man väljer.

”Flera bolag som i fjol såg tydligt fallande vinster har under rapportperioden börjat visa tecken på en återhämtning. Bland annat ser flera namn inom skogssektorn intressanta ut”.

LÄS MER: Två investmentbolag klara vinnare första kvartalet

LÄS MER: Swedbank tror fortsatt starkt på aktiemarknaden

Media och analyshusMarknadsanalyser

Dela med dig