Aktiespararna

Aktiechefen: Dags att kamma hem vinst och vänta på rekylerna

Av Jessika Bouveng
16 maj 20231 min lästid
Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking.
Det är snart dags att plocka hem lite vinst och göra sig redo för ett gäng rekyler. Så lyder aktiechefen Karl Hedbergs råd till investerare inför sommaren i podden Investera& Agera.

Aktiechefen inleder poddavsnittet med att, likt många andra med honom, konstatera att den rapportsäsong vi precis plöjt igenom visade sig vara en stark sådan. I alla fall betydligt bättre än förväntat. Vinsttillväxten kom inte bara in positiv utan ökade till och med mot förväntningarna.

Karl Hedberg tror att de glädjande besked vi fått under det föregående kvartalet även kommer att spilla över på kommande kvartal. Effekterna vi sett nu är inte tillfälliga och kommer att sträcka sig längre in på året. Med andra ord så menar aktiechefen att man inte behöver att vara så orolig 2023. Däremot tror han att det råder mer osäkerhet inför 2024.

Kortisktigt på börsen finns det dock en hel del möjligheter. Hur ska man då agera framöver?

Karl Hedberg tror att börsen inom kort ska upp igen och testa topparna från tidigare år. Sedan följs den säsongsmässigt trögare sommaren där vi då rör oss sidledes, med undantag av en del rekyler. Därmed rekommenderar han att det kan vara ett smart drag att plocka hem lite vinst och fylla på i kassan inför den svagare perioden.

“Utnyttja styrkan […] för att kunna agera i de här rekylerna som jag tror vi kommer att se under sommaren” säger han i podden.

LÄS MERÅrets 10 värsta aktier

LÄS MERAktien backar efter rapporten - men bolaget går mot nya rekord

Marknadsanalyser

Dela med dig