Aktiespararna

Aktiechefen om kommande halvåret: "Titta på de bolag som släpat efter"

Av Jessika Bouveng
25 juni 20242 min lästid
Karl Hedberg är aktiechef på Carnegie Private Banking.
Sommarens lugnare period innebär för Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, tillfälle för investerare att plocka hem vinst. Han spår även en osäker höst bland annat på grund av det amerikanska valet.

Karl Hedberg tror fortsatt på en trolig sommarrekyl efter en stark börsvår. Inför denna rekommenderar han investerare att öka på kassan för att stå redo att slå till inför de avslutande kvartalen på året.

För de som inte vill lätta på portföljen rekommenderar han istället att se över vilken typ av exponering man har. Inför den kommande rapportperioden tror han att det blir mycket fokus på verkstadsbolagen då de har varit en viktig faktor i börsuppgången i år.

”I mina ögon är det mer intressant att titta på de bolag som släpat efter de senaste åren och som kan ha potential att ta över stafettpinnen”, säger han i en börskommentar till Carnegies egen sajt.

Spår en osäker höst

Aktiechefen får sedan frågan om han ser nästa rapportperiod som en trigger i någon riktning.

”Jag tror inte rapportperioden kommer kunna ge tillräckligt mycket nytt bränsle för en tydlig fortsättning på årets börsuppgång. Förväntningarna är relativt högt ställda på vinstnivåer och efterfrågan, vilket bör göra det svårt att överträffa på uppsidan”, säger han.

Han tillägger sedan att han ser en risk att rapportperioden i juli kommer att landa i linje med förväntningarna vilket kan ge sparare en anledning att minska på sin aktierisk och istället öka likviditeten. Detta på grund av en höst som förmodligen kommer att präglas av osäkerhet tack vare både det amerikanska valet och räntesänkningar.

LÄS MER: Aktiechefen: Aktierna att plocka upp under sommarens rekyl

LÄS MER: Analytikernas fem favoritaktier för sommaren


Media och analyshus

Dela med dig