Aktiespararna

Aktien dök efter rapport - banken ser nu stor uppsida

26 april 20232 min lästid
Handelsbanken ser köpläge i raset - ser 60% uppsida.

Under tisdagen var det Inwidos tur att redovisa räkenskaperna för det första kvartalet. Dörr- och fönstertillverkaren redovisade då ökande omsättning jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade däremot.

Omsättningen steg 1,1% till 2 095 miljoner kronor (2 073). Den organiska tillväxten var -7%.

Idag presenterar Handelsbanken en analys av Inwido där man väljer att upprepa sin kortsiktiga rekommendation för bolaget Köp. Likaså upprepar man den långsiktiga rekommendationen Outperform.

Banken skriver:

”Vi räknar med att marginalen åter kommer att överstiga 10 procent under 2025 och vid en normaliserat värdering om 10-11x rörelseresultatet implicerar detta ett värde per aktie om 180 kronor (drygt 60 procents uppsida på tre års sikt), samtidigt som det finns ytterligare potential i form av värdehöjande förvärv.”

I analysen skriver Handelsbanken vidare att man blev förvånad över det betydligt högre resultatet än väntat under det första kvartalet. Detta med anledning av att det indikerats att rörelsemarginalen skulle normaliseras. Detta ska i sin tur ha inneburit att det första kvartalet skulle ha blivit det svagaste i denna konjunkturnedgång.

Aktien är idag nere dryga 5% och har en riktkurs på drygt 106 kronor.

LÄS MERBanken: Köp aktien i dippen - värderingen är för låg nu

LÄS MER"Mycket positiv rapport - dubbla överraskningar"

Dela med dig