Aktiespararna

Analytikern: Nu är det tillfälle att slå till på teknikbolaget

Av Redaktionen
19 april 20242 min lästid
Nytt avsnitt av Aktiepodden är ute.
Det är fredag och ett nytt avsnitt av Aktiepodden är ute. I veckans avsnitt dyker Aktiespararnas analytiker Robert Andersson ner i ett case om ett teknikbolag som tagit stryk på börsen.

Rapportsäsongen är återigen igång och inför bolagens rapporter valde analytiker Robert att göra en justering i Aktiespararnas Korta portfölj. I onsdags sålde vi Coor och köpte istället in teknikbolaget Truecaller.

Caset diskuteras flitigt i veckans avsnitt av Aktiepodden.

Truecaller är ett teknikbolag som driver en mobilapp vars främsta funktion är att identifiera vem som ringer, något som är särklit användbart för att skydda sig mot bedrägerier, men även vid andra tillfällen.

"Väldigt, väldigt billigt"

Sedan toppnoteringen på 138 kronor har aktien fallit hela 76%, likaså har värderingen fallit en hel del.

Aktien handlas i dagsläget kring p/e 20 som givet oförändrad vinst över längre tid förvisso är för högt enligt analytikern, men han tror dock att marknaden har förutsättningar att stärkas under de kommande åren vilket bör innebära goda tillväxtförutsättningar för bolaget.

”Det är väl egentligen ett spel om man tror att tillväxten kan komma igång eller inte. Jag tänker att om tillväxten kommer igång med 15% per år så är det nog väldigt, väldigt billigt”, säger Robert Andersson i podden.

Vill du lyssna på hela resonemanget kring Truecaller och även andra diskussioner om spännande börshändelser som hänt i veckan? Lyssna på avsnittet här!

Tidigare avsnitt: Höjdpunkterna från första kvartalet - “Jag blev lite överraskad”

Tidigare avsnitt: "Känner med småspararna som äger Intrum"

Dela med dig