Aktiespararna

Analytikerna: Tre aktier för den långsiktige

Av Jessika Bouveng
27 maj 20242 min lästid
Tre amerikanska aktier för den långsiktige investeraren.
Oron för en envis inflation och när Federal Reserve kommer att börja sänka räntan skapar en skakig börs på den amerikanska marknaden. Finanssajten CNBC har därför tittat närmare på aktier som kan vara ett bra alternativ på längre sikt.

Goldman Sachs-analytikern Kash Rangan ser ljust på mjukvaruföretaget Monay.com. Enligt analytikern lyckades bolaget imponera på investerare med en bra rapport för det första kvartalet. Kash Rangan menar också att man sett en stark efterfrågan och att aktien är rejält undervärderad.

Riktkursen, som ligger på 300 dollar, indikerar en uppsida på 23% från fredagens stängning.

Köpläge i Walmart

En annan analytiker, Peter Bendict på Bairds, ser istället en fortsatt uppgång i den stora butikskedjan Walmart. Sedan årsskiftet har aktien stigit ungefär 25% och bolaget lyckades slå vinstförväntningarna under det senaste kvartalet.

“Bolagets resultat drevs av en robust försäljningstillväxt inom e-handeln, med stöd av upphämtning och leverans i butik, samt styrka på tredjepartsmarknaden”, skriver CNBC.

Förvärven levererade avkastning

Slutligen skriver CNBC om cybersäkerhetsbolaget CyberArk Software. Enligt TD Cownens analytiker Shaul Eyal kommer bolagets plan att förvärva maskinbolaget Venafi att utöka bolagets marknad betydligt samt stärka deras position.

“TD Cowens analytiker Shaul Eyal upprepade sitt köpråd för CyberArk-aktien med ett riktkurs på 300 dollar efter bolaget tillkännagivit sin affär. Analytikern noterade att företagets tidigare förvärv, Idaptive, Conjur och Viewfinity, snabbt och effektivt integrerades och har levererat betydande avkastning de senaste åren”, skriver CNBC.

LÄS MER: Handelsbanken höjer aktierekommendationen för Autoliv

LÄS MER: Börsveckan ser en attraktiv värdering - köp

Media och analyshus

Dela med dig