Aktiespararna

Banken: Aktien på attraktiva nivåer - tar plats i Fokusporföljen

Av Jessika Bouveng
18 juni 20241 min lästid
Autoliv-aktien har kommit ned till attraktiva nivåer och får därför idag ta plats i Swedbanks Fokusportfölj.

Swedbank gör idag en uppdatering i sin Fokusporfölj som är en fokuserad och diversifierad svensk basportfölj. Banken väljer att utesluta verkstadsbolaget Alimak och istället ta in Autoliv.

”Efter den sättning som skett i Autoliv under juni månad anser vi att värderingen kommit ner till attraktiva nivåer och passar därför på att addera detta bolag till portföljen”, skriver banken på sin börssajt Aktiellt.

Bankens prognos är att de kommande åren kommer att innebära en återhämtning av den globala produktionen av lätta fordon vilket enligt banken i kombination med en rörelsemarginalförstärkning i bolaget borgar för en god vinstutveckling framöver.

För att göra utrymme för det nya innehavet tas Alimak ut.

Fortsatt positiv syn på Alimak

”Även om Alimak sedan den togs in i portföljen i november 2023 haft en totalavkastning på närmare 60 procent vidhålls dock alltjämt en positiv vy och vi ser att förutsättningar finns för en fortsatt god utveckling i såväl bolag som aktie. På relativ basis och ur ett portföljperspektiv finner vi nu dock detta skifte lämpligt”, skriver banken slutligen.

LÄS MER: Swedbank: Slå till under kommande andhämtningspauser

LÄS MER: Experten: Tio aktier för sommarportföljen

Dela med dig