Aktiespararna

Swedbank: Slå till under kommande andhämtningspauser

Av Jessika Bouveng
17 juni 20241 min lästid
Sommaren bjuder på en del andhämtningspauser. Detta innebär bra tillfällen för investerare att köpa på sig aktier, det skriver Daniel Grythberg, investeringsstrateg på Swedbank, i bankens senaste uppdatering av deras investeringsstrategi.

Daniel Grythberg skriver att Swedbank har fortsatta förhoppningar om kommande räntesänkningar från Federal Reserve under 2024. En svagare inflation och en inte alltför hökaktig centralbank skapar hopp om att vi inte behöver vänta för länge till för en första räntesänkning.

”Vi väntar oss två sänkningar under hösten och marknaden som helhet väntar sig nu den första i november”, skriver banken i en uppdatering av sin Investeringsstrategi.

Svenska och amerikanska aktier intressante i sommar

Swedbank skriver även att mycket tyder på en lättare penningpolitik i USA, något som kommer att ge stöd åt aktiemarknaden. Inför sommaren behåller banken sin övervikt i aktier med ett fokus på den amerikanska och den svenska marknaden.

Vidare ser banken en del andhämtningspauser framöver under sommaren, något som inte anses konstigt med tanke på att marknaden det senaste sett en period av mycket girighet.

”Vi anser dock att dessa är köpvärda, och ser att mållinjen för stigande börser ligger framför oss”, skriver banken slutligen.

LÄS MER: Experten: Tio aktier för sommarportföljen

LÄS MER: Danske: Den politiska börsturbulensen är övergående

Marknadsanalyser

Dela med dig