Aktiespararna

Banken: Fastighetsaktier att köpa just nu

Av Jessika Bouveng
5 juni 20242 min lästid
Handelsbanken höjer två fastighetsaktier till köp.
Handelsbanken gör idag flera förändringar bland sina aktierekommendationer inom fastighetssektorn. Två av aktierna höjs till köp medan två andra aktier istället sänks till behåll.

De två aktier som får höjd rekommendation av Handelsbanken är Fabege och Atrium Ljungberg.

Fabege höjs från behåll till köp på kort sikt. En av anledningarna till att aktien lockar till köp är att aktien har utvecklats betydligt svagare än Fastighetsindex och värderas med en rabatt om nära 40% mot substansvärdet, enligt Handelsbanken.

”Trots strukturella förändringar på marknaden för kontorsfastigheter och risk för högre vakansgrad anser vi att aktien är alltför lågt värderad för att ignorera, speciellt då Fabege är välkapitaliserat och har en högkvalitativ fastighetsportfölj med tydligt Stockholmsfokus”, skriver de.

Värderingen ger stöd åt kursuppgång

För Atrium Ljungbergs del höjs både den kortsiktiga och den långsiktiga rekommendationen till köp respektive market perform.

”Efter en kursnedgång om 11 procent i år anser vi att aktien har hamnat alltför mycket på efterkälken jämfört med Fastighetssektorn och att värderingen nu ger stöd åt en kursuppgång. Aktien handlas med en rabatt om cirka 15 procent mot substansvärdet”, skriver banken.

Diös och Catena får sänkt rekommendation

De två fastighetsbolag som istället får sänkt rekommendation är Catena och Diös.

”Mot bakgrund av en stark kursutveckling för Catena och Diös (cirka 30% på 6 månader) sänker vi den kortsiktiga rekommendationen (3 mån) för dessa aktier från Köp till Behåll”, skriver banken slutligen.

LÄS MER: Riksbanken om fastighetsbolagen: "Fortsatt sårbara"

LÄS MER: Småspararfavoriten har backat - är Handelsbankens nya sektorfavorit

Media och analyshusCatenaDiösAtrium Ljungberg

Dela med dig