Aktiespararna

Banken: Ökad risk för kort rekyl efter rekordveckor

Av Jessika Bouveng
11 mars 20241 min lästid
Swedbank spår en andningspaus på börsen efter rekordnivåer.
Swedbank ser att girigheten på börsen står i topp och nu ser banken ökad risk för en kort rekyl efter flera rekordveckor.

Börsen har gått riktigt starkt på sistone med flera noterade rekord. Under fredagen i förra veckan noterade OMXS30 ett nytt intradagshögsta-rekord och veckan innan det slog samma index ett all-time high. Frågan på mångas läppar är nu hur länge denna framgångssaga ska fortsätta.

På sin börssida Aktiellt skriver Swedbank att man spår en kort paus i rekordrallyt. Detta med anledning av att bankens Fear & Greed-index nådde upp till nivåer av extrem girighet i förra veckan.

"Värt att notera är dock att det i pris ännu inte erhållits några signaler om inledd rekyl och att det kan dra ut i tid innan en andhämtningspaus de facto inleds", skriver de.

Modest anhämtningspaus

Banken skriver att det strukturella sentimentstödet ses som starkt med en en mycket hög börsoptimism i marknaden. Vyn hos finansiella rådgivare är nu på aggregerad basis mest optimistiska och minst pessimistiska sedan sommaren 2021.

”En eventuell andhämtningspaus torde således kunna bli relativt modest till såväl tid som magnitud och främst bero på en kortsiktigt uttömd köpförmåga”, skriver Aktiellt.

LÄS MER: Börsveckan tar hem vinst i New Wave och Kabe

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Marknadsnyheter

Dela med dig