Aktiespararna

Börsveckan: Här är köpvärda investmentbolag

Av Nyhetsbyrån Direkt
15 juni 20202 min lästid
Börsveckan sätter köpstämpel på investmentbolagen Investor, Kinnevik, Svolder och Bure medan köprekommendationen upprepas för Spiltan. Säljstämpel får dock Lundbergs samt Latour. Industrivärden och Öresund får samtidigt rådet avvakta.

Det skriver tidningen i det senaste numret.

Med en hög andel onoterade bolag i portföljen kombinerat med en god diversifiering med låg skuldsättning står Investor väl rustat för en svagare konjunkturutveckling, lyder motiveringen till köprekommendationen.

Kinnevik har underpresterat de senaste fem åren men med en blandning av Tele2 och andra snabbväxande digitala bolag finns rum för revansch, varför aktien stämplas med köprekommendation av Börsveckan.

I den senaste tidens börsuppgång har framförallt större cykliska bolag agerat draglok. Svolder, som har inriktning mot små- och medelstora bolag har inte gynnats av detta, men som bör göra detta om inga "större bakslag" kommer på börsen. Därav blir rådet köp.

Bure får rekommendationen köp av Börsveckan som menar på att investmentbolaget har stark historik. Bolaget handlas i dagsläget till en värdering nära substansvärdet medan lednings affärssinne kommer med på köpet.

Börsveckan upprepar rådet köp i Spiltan, som bedömer att det finns mer att hämta och ser aktien som ett klart långsiktigt case.

Premien på cirka 15 procent är alldeles för hög i Lundbergs vars portfölj har stor exponering mot fastigheter samt mer cykliska pjäser som bank och verkstad. Aktien får rådet sälj.

Latour handlas till en skyhög premie, och då räcker det inte att vara bäst i klassen, skriver Börsveckan som sätter säljstämpeln.

Industrivärden och Öresund får rådet avvakta. First North-bolaget Byggmästare samt investmentbolaget Traction stämplas även med rådet att avvakta.

Dela med dig