Aktiespararna

Handelsbanken: Värderingen är för låg - köpläge i telekombolaget

Av Jessika Bouveng
27 juni 20242 min lästid
Handelsbanken upprepar sin köprekommendation för Nokia då man anser att värderingen för tillfället är alldeles för låg.

Handelsbanken skriver under torsdagen i en analys att Nokias torrperiod går mot sitt slut.

Banken anser att investerares fokus ligger på bolagets utveckling inom Mobile Networks och vad det förlorade kontraktet med AT&T kommer att innebära. Enligt Handelsbanken har detta redan avspeglats i siffrorna.

”Givet att bolaget navigerar rätt, tror vi att Nokia har en värdefull tillgång då Mobile Networks är en av endast två verksamheter utanför Kina som har en solid teknologibas och är väletablerade hos hundratals telekomoperatörer”, skriver banken och fortsätter:

”Vi tror att Mobile Networks kommer att generera betydande värde om ledningen kommer fram till att verksamheten passar bättre i en annan miljö och att det vore logiskt att avyttra Mobile Netsorks till en EV/Sales-multipel på 0,5-0,8x”.

Skulle Nokia kvarstå som ägare menar banken däremot att torrperioden plus överskuggandet av andra verksamheter riskerar att förlängas.

Värderingen för låg

Vidare skriver banken att tappet av AT&T-kontraktet till slut kommer att lämna ärr i divisionen Mobile Networks.

”Samtidigt förhandlar Nokia med AT&T om kompensation för att tidigare tecknade avtal inte hedrats, och vi tror att detta kommer att leda till kompensation via nya affärer snarare än en kontant betalning. I vår värld är en värdering på under P/E 10x för Nokia alldeles för låg, i synnerhet som den till och med är betydligt lägre än för många leverantörer av telekommunikationstjänster”.

Handelsbanken upprepar sin kortsiktiga rekommendation köp och sin långsiktiga rekommendation outperform. Under torsdagshandeln handlas aktien upp något och kursen ligger på nära 40 kronor.

LÄS MER: Aktien får sänkt rekommendation av banken - backar på börsen

LÄS MER: Banken: Köpläge i industrijätten inför Q2-rapport

NokiaMedia och analyshus

Dela med dig