Aktiespararna

Handelsbanken: Fortsatt köpläge i stålbolaget inför rapport

Av Jessika Bouveng
2 juli 20242 min lästid
Handelsbanken väljer att upprepa sin köpstämpel för SSAB inför rapporten senare i juli, bland annat för att man ser ett återköpsprogram längs horisonten.

I en analys inför bolagets rapport skriver Handelsbanken att man tror att 2024 markerar en vinstbotten för stålbolaget SSAB.

De europeiska stålmarknaden har utvecklats sämre under Q2 än vad banken förväntat sig, men man tror fortsatt att priserna kommer att återhämta sig under årets andra halva.

”Sammantaget har vi sänkt våra resultatprognoser för 2024 med 8 procent samt gör mindre justeringar av våra resultatprognoser för 2025-26. Vi understryker att våra resultatprognoser för 2025-26 fortfarande är omkring 50 procent högre än konsensusprognosen”, skriver banken i sin analys.

Rapporten för det andra kvartalet kommer den 24 juli och Handelsbanken tror att rörelseresultatet landar på 3,3 miljarder kronor, vilket skulle innebära 6 % sekventiell ökning jämfört med det första kvartalet.

Behåller köpstämpel

Banken ser fortsatt positivt på aktien både på kort och på lång sikt.

”Vi upprepar vår kortsiktiga rekommendation Köp, då vår resultatprognos för det andra halvåret är betydligt högre än konsensusprognosen och då vi tror att sannolikheten är hög för att ett återköpsprogram lanseras i samband med rapporten för det tredje kvartalet".

Den långsiktiga rekommendationen om outperform behålls också då de ser en betydande uppsida jämfört med konsensusprognosen för 2025-26.

LÄS MER: BofA: Stålpriser förblir nedtryckta

LÄS MER: Banken: Inga kursdrivare i sikte - plockar bort köpstämpel

SSABMedia och analyshus

Dela med dig