Aktiespararna

Handelsbanken: Köp aktien - är för billig nu

24 april 20232 min lästid
Banken tror på ett starkt 2023 för småspararfavoriten - ser stor kurspotential

Handelsbanken skriver att Embracer-aktien är ”alltför lågt värderad” och bedömer att kurspotentialen är stor både i ett kort och ett långt perspektiv.

Det nya spelet ”Dead Island 2” har fått ett positivt mottagande och enligt banken borde det kunna ge god avkastning.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Handelsbanken har länge haft Embracer som en av sina favoritaktier och har med den som en sektorfavorit i ”Fokuslistan” och köpstämpel både i det korta och långa perspektivet.

Aktien i sig har haft det ganska motigt på börsen och är minus 3% i år. Aktien studsar dock upp under måndagen, förmodligen på grund av Handelsbankens nya analys, och är plus cirka 4% och handlas nu till 46 kronor.

Året som kommer kan bli starkt

Embracer släpper sin Q4-rapport den 17 maj och Handelsbanken räknar med att se en resultattillväxt (EBIT) om 15% jämfört med samma kvartal föregående år.

” Då det inte lanserades några större spel under kvartalet bedömer vi att bolagets framåtblickande kommentarer blir det mest intressanta. Det nyligen lanserade spelet Dead Island 2 har fått ett positivt mottagande och bör kunna ge god avkastning. Senare i år väntas ytterligare 3 stora spelsläpp vilket talar för att räkenskapsåret 2023/24 kan bli starkt”, skriver Handelsbanken.

Vidare konstaterar man att aktien är ”alltför lågt värderad (7x EV/EBIT 2023/24pr) givet dess tillväxtpotential och kassaflödesgenerering” och att "kurspotentialen är stor såväl i ett kort som långt perspektiv."

LÄS MER: Experten: Utdelningsaktierna att köpa direkt: "Helt rätt nu"

LÄS MER: Tidningen: Köp aktierna som föll efter rapporterna

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

Dela med dig