Aktiespararna

Tidningen: Köp aktierna som föll efter rapporterna

24 april 20232 min lästid
Båda aktierna har backat senaste dagarna - tidningen ser köpläge.

Börsveckan ger köpråd för Arjo, Note och Rejlers i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Atrium Ljungberg, Nilörn, Bravida och TF Bank.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg presterade väl i första kvartalet, men vid horisonten skymtar stigande vakanser samtidigt som värderingen har ökat. Börsveckan gav köpråd för ett år sedan, men väljer nu att ta hem vinsten och sänker sitt råd till avvakta.

Medicinteknikbolaget Arjo kan stå inför en vändpunkt. "Det är lite kantboll, men vi behåller köprådet i Arjo som vi satte i början av året trots en uppgång på 17 procent sedan dess", skriver tidningen.

Sätter avvakta på en rad aktier

Etikettbolaget Nilörns orderingång backade kraftigt i första kvartalet vilket bådar illa för framtiden. Börsveckan väljer att fortsätta avvakta med aktien.

Installationsbolaget Bravida växlade upp tempot i fjol med 20 förvärv. Orderläget ser dock lite svagt ut. "Vi väntar med Bravida och föredrar som sagt Instalco", skriver tidningen.

Behåller köp efter rapporterna

TF Bank kan ståta med hög tillväxt och förbättrad lönsamhet i takt med att stigande finansieringskostnader förs över på kund. Ett smolk i bägaren är dock att kreditförlusterna börjar stiga även i Norden. "Vi tar det säkra före det osäkra och sänker rådet till avvakta", skriver Börsveckan.

Vidare skriver tidningen kommentarer efter delårsrapporterna från kontraktstillverkaren Note och
teknikkonsulten Rejlers där köpråden upprepar för bägge aktierna.

Rejlers lämnade sin rapport i torsdags förra veckan och aktien har tappat cirka 5% efter det. Aktien är dock upp drygt 13% i år.

Note kom ut med sin rapport i onsdags förra veckan, och aktien har tappat cirka 8% sedan dess. Aktien är dock upp dryg 24% i år.

LÄS MER: Experten: Utdelningsaktierna att köpa direkt: "Helt rätt nu"

LÄS MER: Förvaltaren: Köpläge i aktierna som marknaden ratat

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

Dela med dig