Aktiespararna

Kapitalförvaltaren: Balder och Boliden är köpvärda

Av Eric Emanuelsson
14 februari 20242 min lästid
Sepideh Larsson, kapitalförvaltare på Swedbank.
Sepideh Larsson är kapitalförvaltare på Swedbank. På bankens sajt Aktiellt pekar hon ut Balder och Boliden som två av de mest intressanta aktierna just nu.

Analyshuset Kepler Cheuvreux, som sköter Swedbanks aktieanalyser, höjde riktkursen för fastighetsbolaget Balder tidigare i veckan och skrev att aktien var ett fynd som var "billig hur man än tittade på det."

Sepideh Larsson, kapitalförvaltare på Swedbank, säger nu att banken har börjat "flörta" med fastighetssektorn med Balder som en favorit.

Hon lyfter fram bolaget när hon får frågan på Aktiellt om vilka aktier som ser mest intressanta ut för tillfället.

"Bolaget har extremt stabila intäkter med endast 4 procent av hyreskontrakten som förfaller under 2024. Vår analytiker upprepar köp med en riktkurs på 87 kronor vilket ger en potentiell uppsida om cirka 35 procent", säger hon.

Boliden ser köpvärd ut

Larsson pekar även ut Boliden som en intressant aktie just nu. Aktien straffades hårt under 2023 och de inledande veckorna av 2024, men kapitalförvaltaren säger att Q4-rapporten tyder på att skutan går åt rätt håll och att Boliden-aktien ser "mer köpvärd ut" nu.

"Analytikerns positiva syn på Bolidens metallmix, där koppar och ädelmetaller står för 50-60 procent av intjäningen, är intakt. Det i kombination med att aktien är ner cirka 16 procent i år och en potentiell uppsida på 25 procent till vår riktkurs gör oss till köpare av aktien", säger hon.

Även vi konstaterade att Q4-rapporten gör att man ser ljuset i tunneln vad det gäller Boliden och att aktien ser lågt värderad ut.

LÄS MER: Analys: Fina utsikter för bolaget - men vänta på en dipp i kursen

LÄS MER: Börsen föll tungt - experten: Därför ska vi inte deppa ihop

Dela med dig