Aktiespararna

Kapitalförvaltaren: Värderingen ser låg ut - banken ser köpläge

Av Jessika Bouveng
12 juni 20242 min lästid
Kapitalförvaltaren hos Swedbank pekar ut en aktie han finner intressant för tillfället.
Mattis Gustavsson, kapitalförvaltare på Swedbank, lyfter en aktie han finner extra intressant under börsens lite lugnare period. ”Skulle dessa mål uppnås ser dagens värdering i aktien alldeles för låg ut”, säger han.

Mattis Gustavsson kan konstatera att börsen nu är inne i en lugnare period med en rapportperiod och utdelningssäsong i backspegeln. Dessutom närmar vi oss semestertider som gör att det blir lugnare på marknaden.

”Centralbankerna däremot har ännu inte gått på ledighet och vi kommer få ta del av färsk inflationsstatistik både från amerikanskt och svenskt håll under veckan. Den amerikanska centralbanken kommer även lämna ett räntebesked under onsdagskvällen där räntan förväntas hållas oförändrad”, säger kapitalförvaltaren till Aktiellt.

Mattis Gustavsson ser också att investerare tenderar att placera sina pengar i stabilare och större bolag som Investor och Astra Zeneca samtidigt som de ratar bolag med högre värderingar som till exempel Nibe och Electrolux.

Securitas värdering ser låg ut

Kapitalförvaltaren får frågan om han ser någon specifik aktie som extra intressant för tillfället.

”Jag tycker Securitas befinner sig i ett intressant skede där bolaget i takt med sin digitala omställning har satt aggressiva mål för marginalutvecklingen framöver. Efter förvärvet a Stanley Security har affärsområdet Technology & Solutions ökat till 33 procent av koncernens försäljning vilket väntas bidra till ökade marginaler framöver”, säger han.

Han fortsätter sitt resonemang med att påpeka att bolaget levererar en rörelsemarginal på drygt 7% idag medan målet är på 8% till nästa år och 10% på en mer långsiktig basis.

”Skulle dessa mål uppnås ser dagens värdering i aktien alldeles för låg ut”, säger han slutligen.

Swedbank har rekommendationen köp på Securitas-aktien med en riktkurs på 125 kronor. Aktien handlas i skrivande stund till runt 107 kronor.

LÄS MER: Kapitalförvaltaren: Tvåsiffrig uppsida i verkstadsjätten

LÄS MER: ABGSC: Här är favoriten inom sektorn som utklassat börsen sex år i rad

SecuritasMedia och analyshus

Dela med dig