Aktiespararna

Kapitalförvaltaren: Tvåsiffrig uppsida i verkstadsjätten

Av Jessika Bouveng
10 juni 20242 min lästid
Boliden och Sandvik har utvecklats väl det senaste. Kapitalförvaltaren ser aktierna som intressanta .
Makrostatistiken är det som börsen håller ögonen på för tillfället, säger Anton Saks, kapitalförvaltare på Swedbank. Han lyfter även två aktier han finner extra intressanta.

För tillfället befinner vi oss mellan två rapportsäsonger och då tenderar marknaden istället att fokusera på den makroekonomiska statistiken. Anton Saks konstaterar att förra veckans fokus var räntebeskedet från ECB. Denna veckan är det istället räntebesked från amerikanska Fed och inflationssiffror för Sveriges del som börsen håller ögonen på.

Positiv till Boliden och Sandvik

Två aktier som Anton Saks finner intressanta för tillfället och som varit i ropet är Boliden och Sandvik.

Boliden har gått starkt på stigande koppar- och zinkpriser och toppade kortsiktigt över 380 kr i slutet av maj. Efter det kom aktien ned cirka 10% igen.

”Långsiktigt ser det bra ut när det gäller efterfrågan på koppar från bl a elbilsproduktionen”, säger kapitalförvaltaren till börssajten Aktiellt.

Ser tvåsiffrig uppsida i Sandvik

Anton Saks säger vidare att Sandvik haft en liknande utveckling och Swedbank höjde i april tidigare i år riktkursen för aktien från 235 kronor till 280 kronor, vilket ger en uppsida på ungefär 25%.

”Företaget gynnas av att gruvindustrin utvecklas väl, där Sandvik har en stark och världsledande position”, säger Anton Saks.

Swedbank har rekommendationen köp för både Boliden och Sandvik.

LÄS MER: Analytikern: Det sämsta ligger bakom gruvbolaget – dags att köpa aktien

LÄS MER: Banken: Köp verkstadsjätten efter rapport - ser tvåsiffrig uppsida

SandvikBolidenMedia och analyshus

Dela med dig