Aktiespararna

Petter Stordalens senaste aktieköp – investerar i två nya bolag

31 oktober 20191 min lästid
Petter Stordalen.
Hotellmagnaten och miljardären Petter Stordalen har satsat stort på två nya aktier vid sidan av den uppmärksammade Vingaffären, skriver Dagens Industri.

På onsdagen presenterades nyheten att ett konsortium med bland andra Petter Stordalen och Harald Mix, via riskkapitalbolaget Altor, köpt chaterbolaget Ving efter tidigare ägaren Thomas Cooks omtalade konkurs.


Men den norske superentreprenören har, trots den tid som krävts för att ro båten med Ving i hamn, även varit aktiv på börsen på sistone.

Via sitt investeringsbolag Strawberry Capital har han slagit till på aktier värda tio respektive 14 miljoner kronor i Micro Systemation och Pricer, enligt Dagens Industri, som hänvisar till uppgifter från ägartjänsten Holdings.

MISSA INTE: Investors nya kursrekord – aktien sprängde 500-kronorsvallen


Sålt aktier

Petter Stordalen har också passat på att lätta på innehaven i ett antal bolag. Han har gjort sig av med rubbet i norska tankfartygsbolaget Okeanis Eco Tankers, släppt det mesta av sina aktier i Dometic och även minskat i Lime Technologies och Addnode.

YTTERLIGARE LÄSNING: ”Alla kan spara i aktier”


Värdet på Strawberry Holdings portfölj uppgår till cirka 747 miljoner kronor. Finansbolaget Catella och streamingbolaget Nent (Nordic Entertainment Group) är de viktigaste grundbultarna och utgör tillsammans över 25 procent av portföljen, enligt Dagens Industri.

SE ÄVEN: Fem köpvärda aktier enligt strategin

Marknadsnyheter

Dela med dig