Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

Rapportflod på het sommarbörs

wysiwyg_image

Missade du förra veckans inlägg ”Vrakvärderat kvalitetsbolag eller värdefälla”?
Läs det här

Allmän reflektion

Halvårsrapporterna fortsätter att ösa in. 

Kursrörelserna är stora och mycket information ska processas på kort tid. Bara under torsdagen har industriklenoderna Atlas Copco och Sandvik redovisat sina Q2:or. 

Bland småbolagen är det än mer action. Mindre genomlysta bolag kan stiga eller rasa tvåsiffrigt på sina rapporter. För den tålmodige kan goda fiskemöjligheter uppenbara sig. 

Bättre än befarat

Coronakrisen tycks inte ha blivit så illa som befarat för de flesta börsbolag. Statliga stöd och snabba permitteringar har agerat kraftfull kudde för många resultaträkningar. 

Ett sådant exempel är Korta Portföljens gamla innehav Elos Medtech. I linje med tidigare kommunikation rapporterade medicinteknikbolaget svaga siffror över hela linjen (affärsområdet Dental halverade intäkterna), men resultatet fick hjälp av statliga insatser. 

Rapporter från hemmafixarkedjor som Byggmax vittnar samtidigt om rekordtider. Är den effekten uthållig? Eller kommer konsumenter att tröttna på att snickra hemma? 

Det återstår ännu att se. 

wysiwyg_image

Sommaruppehåll

Kommande veckor väntar semester. Korta Portföljen tar därför ett sommaruppehåll, men är tillbaka den 13 augusti. 

Ingen ny portfölj har presenterats sedan nystarten, men mycket har hänt bakom kulisserna. Ambitionen är att lansera investeringsidéerna i augusti. Det blir en spännande comeback. 

Håll utkik och glad sommar. Vi ses i augusti!

Christoffer Ahnemark

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.