Aktiespararna

Rapportflod på het sommarbörs

Av Christoffer Ahnemark
16 juli 20202 min lästid
Bildtext - Christoffer Ahnemark.
Här kan du läsa den senaste inlägget av Korta Portföljen (vecka 29).

Missade du förra veckans inlägg ”Vrakvärderat kvalitetsbolag eller värdefälla”?
Läs det här

Allmän reflektion

Halvårsrapporterna fortsätter att ösa in.

Kursrörelserna är stora och mycket information ska processas på kort tid. Bara under torsdagen har industriklenoderna Atlas Copco och Sandvik redovisat sina Q2:or.

Bland småbolagen är det än mer action. Mindre genomlysta bolag kan stiga eller rasa tvåsiffrigt på sina rapporter. För den tålmodige kan goda fiskemöjligheter uppenbara sig.

Bättre än befarat

Coronakrisen tycks inte ha blivit så illa som befarat för de flesta börsbolag. Statliga stöd och snabba permitteringar har agerat kraftfull kudde för många resultaträkningar.

Ett sådant exempel är Korta Portföljens gamla innehav Elos Medtech. I linje med tidigare kommunikation rapporterade medicinteknikbolaget svaga siffror över hela linjen (affärsområdet Dental halverade intäkterna), men resultatet fick hjälp av statliga insatser.

Rapporter från hemmafixarkedjor som Byggmax vittnar samtidigt om rekordtider. Är den effekten uthållig? Eller kommer konsumenter att tröttna på att snickra hemma?

Det återstår ännu att se.

Sommaruppehåll

Kommande veckor väntar semester. Korta Portföljen tar därför ett sommaruppehåll, men är tillbaka den 13 augusti.

Ingen ny portfölj har presenterats sedan nystarten, men mycket har hänt bakom kulisserna. Ambitionen är att lansera investeringsidéerna i augusti. Det blir en spännande comeback.

Håll utkik och glad sommar. Vi ses i augusti!

Christoffer Ahnemark

Dela med dig