Aktiespararna

Här är Sveriges rikaste personer

Av Jessika Bouveng
3 april 20242 min lästid
Stefan Persson är återigen Sveriges rikaste person.
Sverige får allt fler dollarmiljardärer. Nya på listan är bland annat två av EQT:s partners.

Vilka är Sveriges rikaste personer? Enligt den årliga sammanställningen från Affärsvärlden är det finansmannen och H&M-storägaren Stefan Persson som har mest pengar i hela landet med en förmögenhet på 178,8 miljarder kronor. Det är en ökning med 4,3 miljarder kronor från förra året.

På en andraplats kommer Antonia Ax:son Johnson och familj. Med rikedomar på 109,9 miljarder kronor blir hon Sveriges rikaste kvinna. Att förmögenheten har växt beror bland annat på Axfoods positiva utveckling på börsen.

Totalt 43 dollarmiljardärer

Sammanlagt har affärstidningen kunnat lista 43 svenska dollarmiljardärer - en ökning från förra året då siffran var 39. Att dollarmiljardärerna blev fler kan anses vara lite förvånande med tanke på kronans svaghet gentemot dollarn.

På en tredje plats kommer Carl Bennet med tillgångar på 91,5 miljarder kronor.

“Med Lifcos starka börsår som draglok är veteranen Carl Bennet ännu rikare än i fjol. Portföljen har gått starkt under året men på investeringsfronten har det varit relativt lugnt för industrimannen”, skriver Affärsvärlden.

Nya på listan är bland annat två partners i EQT, Per Franzén och Lennart Blecher. Även Elisabeth Douglas har tagit sig in på listan samt systrarna Sofia Högberg Schörling och Märta Schörling Andreen.

LÄS MER: Här såg miljonärerna köpläge i mars

LÄS MER: Här är vinnarna på börsen 2024

Marknadsnyheter

Dela med dig