Aktiespararna

Storbanken: Tilltalande utsikter på aktiemarknaden

Av Jessika Bouveng
2 juli 20241 min lästid
Mattias Isaksson är chefsstrateg hos Swedbank.
Swedbank behåller fortsatt sin övervikt i aktier. Banken tror även på en breddning av uppgångarna längre fram.

Swedbank skriver idag i en uppdatering av sin investeringsstrategi att man väljer att behålla en tydlig övervikt för aktier inför andra halvåret. Detta då utsikterna för aktier bedöms vara fortsatt tilltalande.

Vidare påpekar banken att vinstutsikterna är stabila samtidigt som värderingarna överlag inte är utmanande. Swedbank noterar även att det förekommit andhämtningspauser i vissa segment eller sektorer på marknaden. Detta har inneburit att uppgångarna återigen smalnat till färre bolag.

“Även om uppgångarna återigen smalnat av är vår vy att de har förutsättningar att breddas igen, givet vinstutsikterna samt att omvärldsfaktorerna fortsätter förbättras. Den största risken för vår övervikt i aktier är om tillväxtutsikterna försämras markant och en recessionsoro börjar materialisera sig”, Mattias Isaksson, chefsstrateg på Swedbank, till börssajten Aktiellt.

Svenska och amerikanska marknader attraktiva

Banken håller fortsatt USA och Sverige som favoriter på bekostnad av tillväxtmarknader där Kina tynger. När det kommer till räntor och krediter behåller Swedbank en undervikt respektive neutral allokering.

LÄS MER: Experten: Fortsatt uppsida på aktiemarknaden

LÄS MER: Danske: Detta är viktigast på börsen i sommar

Marknadsanalyser

Dela med dig