Aktiespararna

Trots oro: Här är bankaktierna att köpa nu

Av Jessika Bouveng
22 mars 20232 min lästid
Analyshuset behåller sin positiva syn på europeiska banker - kurspressen omotiverad

Kollapsen inom banksektorn i USA har skapar oro även på vår sida Atlanten och bankernas kurser har fått svettas det senaste.

Trots oro så väljer dock analyshuset Kepler Cheuvreux att behålla sin positiva syn på sektorn.

Med anledning av den nyligen utlösta bankturbulensen så har aktierna inom sektorn de senaste dagarna pressats rejält. I Sverige har man märkt detta hos bland annat storbankerna spm fallit mellan 7-13% på börsen.

De nedgångar vi sett har dock skapat ett bra köpläge bland banker. I alla fall om du frågar analyshuset Kepler Cheuvreux som under gårdagen upprepade sin positiva syn på den europeiska banksektorn.

Via sajten Aktiellt skriver analyshuset följande: 

”Pausen eller slutet på den nuvarande räntehöjningscykeln innebär dock att eran av lättförtjänt vinsttillväxt för europeiska banker är på väg att upphöra. Kepler Cheuvreux menar att det ändå finns goda intjäningsmöjligheter om räntorna kvarstår på nuvarande nivåer”.

Vidare så skriver Kepler Cheuvreux att banker inom Europa är mycket motståndskraftiga och att utvecklingen vi ser över Atlanten bland amerikanska nischbanker är isolerade händelser. De har enbart skapat en omotiverad kurspress för den europeiska marknaden enligt analyshuset. Man väljer istället att behålla sin rekommendation övervikt för den europeiska banksektorn.

LÄS MERAktien är fullvärderad - inte värt att köpa nu

LÄS MERFem aktier att äga under krisande tider

Aktietips

Dela med dig