Aktiespararna

Uppdragsanalys
Detta är en betald analys från Analysguiden på uppdrag av Angler Gaming

Angler Gaming: Stark tillväxt och fokus på lansering av sportboken

Av Analysguiden
20 maj 20243 min lästid
Angler Gaming levererar en fin rapport och trading update indikerar ett bra kommande kvartal. Fokus ligger nu på lanseringen av sportboken i samarbete med Delasport. Analysguiden upprepar sitt motiverade värde om 7 kronor baserat på vår prognosperiod.

Omsättningen ökade återigen tvåsiffrigt på årsbasis

Nettoomsättningen steg med 15,5% till 10,9 (9,4) meur i det första kvartalet, varav intäkterna från PremierGaming stod för 3,8%. Bruttomarginalen landade på 29,5% (35,1%). Efter att ha erhållit en treårig licens för den svenska marknaden ligger fokus nu på att växa intäkterna från PremierGaming. Först ut är lanseringen av en uppdaterad version av ProntoCasino för den svenska marknaden följt av ett avtal med Delasport för att kunna erbjuda en skräddarsydd sportbokslösning till svenska spelare under Pronto-varumärket lagom till EM och Copa de America.

Rörelseresultat blev positivt och uppgick till 1,6 (1,5) meur. Bakom det fortsatt positiva rörelseresultatet ligger det gedigna förbättrings-arbete som bolaget har genomfört under det senaste fyra-fem kvartalen med fokus på en god kostnadskontroll. Vad gäller nettoresultatet fortsätter finansnettot, påverkat av valutakurser och räntekostnader, att tynga. Nettoresultatet i kvartalet slutade på totalt 0,8 (1,1) meur.

Bra start på det andra kvartalet 2024

I rapporten kommunicerade bolaget att utvecklingen för de första 43 dagarna i det kommande kvartalet visar på en ökning i daglig genomsnittlig net game win. Ökningen är 19% högre än vad omsättningen var för hela det andra kvartalet föregående år. Analysguiden räknar därför med att bolaget kommer att leverera ännu en bra rapport under det kommande kvartalet.

Bolagets övriga viktiga nyckeltal visade på styrka, även om antalet nya registrerade kunder sjönk. Dock kan det svänga mellan kvartalen, vilket gör att vi inte fäster allt för stor vikt vid just det nyckeltalet. Viktigare är antalet aktiva kunder och antalet deponerande kunder. Båda dessa två nyckeltal steg jämfört med samma period året innan. Antalet aktiva kunder uppgick till 57 727 (+27%) i det första kvartalet och motsvarande siffra för antalet deponerande kunder var 12 135 (+5%). Insättningarna från kunder fortsätter att stiga och ökade till 19,2 meur, +9% sett till årsbasis och +1% sekventiellt.

Upprepar vårt motiverade värde om 7,00 kr

Den fina trenden från 2023 fortsätter i kombination med en positiv guidning för det andra kvartalet, gör att vi behåller vår syn på att 2024 kommer att bli ännu ett bra år för bolaget. Det förbättringsarbete som bolaget har genomfört under fjolåret stärker också vår syn. Med den förnyade licensen för den svenska marknaden upprepar vi därför vårt motiverade värde om 7,00 kr baserat på vår prognosperiod.

Dela med dig

Nyckeltal

TickerANGL
Antal aktier74 984 995
P/s-tal0,8
P/e-tal13,86
Omsättning/aktie5,78
Vinst/aktie0,33
BörslistaSpotlight Next
SektorConsumer Goods & Services
P/eget kapital4,39
Eget kapital/aktie1,06
Utdelning/aktie
Direktavkastning

Nyheter och analyser relaterade till Angler Gaming

Uppdragsanalys

Den negativa trenden för Angler Gaming har vänt. Analysguiden sätter motiverat värde till 7 kronor.

Uppdragsanalys

Spelbolaget levererar ytterligare ett kvartal över förväntan. Analysguiden upprepar motiverat värde.

Uppdragsanalys

Omsättningen växte kraftigt på kvartalsbasis och mycket pekar på ett starkt Q3. Den finansiella situationen har förbättrats och Analysguiden höjer motiverat värde.