Aktiespararna

Beijer Alma

Beijer Alma är en global industrikoncern. Störst affärsinriktning återfinns inom utveckling och tillverkning av komponenter, där koncernen drivs utifrån ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning. Ett aktivt, långsiktigt strategi- och utvecklingsarbete är en central del av bolagets affärsverksamhet. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Uppsala.

Nyckeltal

TickerBEIA B
Antal aktier53 735 400
P/s-tal1,82
P/e-tal24,16
Omsättning/aktie114,2
Vinst/aktie8,61
BörslistaMid Cap
SektorIndustrials
P/eget kapital3,22
Eget kapital/aktie64,57
Utdelning/aktie3,85
Direktavkastning1,85

Datadrivna analyser av SaveByBell

Varje dag analyserar SaveByBell alla svenska börsbolag utifrån olika välbeprövade strategier och ger köp- eller säljsignal.

Bolagsanalyser om Beijer Alma

Uppdragsanalys

Beijer Alma överträffade Analysguidens förväntningar med en tillväxt som både var organisk och förvärvsdriven. Vi höjer motiverat värde till 228 kronor.

Uppdragsanalys

2024-04-16: Lägre omsättning väntas drivet av konjunktur och avyttring av dotterbolag.

Uppdragsanalys

2024-02-20: Aktien handla under sitt historiska genomsnitt. Motiverat värde på 222 kronor upprepas.

Nyheter och analyser

Analytikerna samlas för att diskutera börsläget och kvartalsrapporter. På agendan står en lång rad bolag med olika storlek och profil.

Om dina investeringar har varit fokuserade mot södra Sverige är chansen stor att du har blivit rikligt belönad. Aktiespararens likaviktade portfölj med elva aktier från Skåne har krossat börsen senaste fem åren.