Aktiespararna

Banken: Här är sex småbolag för portföljen

Av Jessika Bouveng
12 mars 20242 min lästid
Handelsbanken gör om i sin Småbolagslista.
Handelsbanken gör om i sin Småbolagslista och plockar för första gången in ett fastighetsbolag.

Handelsbankens Småbolagslista innehåller bankens favoritaktier bland svenska små och medelstora bolag. Banken har idag uppdaterat listan genom att plocka bort Mycronic och Sobi och ersätter istället dem med Bico och Catena.

Kan bli en kursdubbling

Varför banken väljer att plocka in Bico i mixen beror på att man ser potential för en kursdubbling om den nya vd:n och den pågående omstruktureringen fortsätter att leverera. Vidare ser Handelsbanken positivt på hälsovårdssektorn då den anses präglas av en hög avkastning och en ökande efterfrågan som förmodligen inte påverkas av en konjunkturnedgång.

“Bico har varit igenom en turbulent tid, med betydande omstruktureringar, avyttringar av enheter och en omstöpning av balansräkningen. Vi tar samtidigt ut Sobi, som en följd av att aktien tagits ur jämförelseindexet Carnegie Small Cap Index då bolaget inte längre uppfyller småbolagskriteriet. Vi behåller Elekta, vilket innebär att Småbolagslistan nu innehåller två medicinteknikbolag”, skriver banken.

Första fastighetsaktien

Catena blir det första fastighetsbolaget som Handelsbanken tar in på Småbolagslistan. Banken kommunicerade i sin fastighetsrapport tidigare idag att man ställer sig mer positiv till sektorn som helhet då värderingarna inte längre avspeglar aggressiva räntesänkningar.

Som ovan nämnt får industribolaget Mycronic lämna listan efter ett kursrally sedan aktien togs in. Handelsbanken har sänkt sin rekommendation till behåll och market perform.

Hela listan ser nu ut enligt följande: Bico, Catena, Elekta, Embracer, MTG och Tietoevry.

LÄS MER: Swedbanks nya fastighetsfavorit

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

MycronicBICO GroupCatenaMedia och analyshus

Dela med dig