Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-09-23

Tolv aktier för byrålådan

wysiwyg_image

Vill du inte lägga alltför mycket tid på aktier men ändå se dina investeringar öka i värde? Här listar Swedbank Aktuellt tolv intressanta bolag att stoppa i den långsiktiga portföljen.

Det är inte alla som sparar i aktier och fonder som har det där stora intresset för tillgångsslagen i sig och vill investera sin tid och kraft i att ständigt och snabbt göra rätt val.

Att investera i ”byrålådeaktier”, bolag som har förutsättningar att prestera starkt över tid och inte är så känsliga för svängningar i konjunkturen, kan vara en bra idé.

LÄS ÄVEN: Så fungerar olika aktier

Swedbank Aktuellt framhåller att det rent historiskt har varit smart att köpa aktier i kvalitetsbolag med starka egenskaper, behålla dem över tid och återinvestera utdelningarna i nya aktier under åtminstone en tioårig period.

Det är viktigt att kolla upp och se att det finns en underliggande tillväxt i marknaden som skapar möjligheter för bolaget att växa vidare och att få en förståelse kring hur tuffare tider har klarats av tidigare.

MISSA INTE: Att tänka på vid aktieköp – del 1

Swedbank anser även att aktier med stabila utdelningstrend kan bidra extra mycket till avkastningen i ett längre perspektiv. Storbanken framhåller även vikten av att diversifiera sin portfölj, att investera i flera olika bolag som rör sig inom olika branscher. Det gör så att riskerna sprids och att din grund blir mer stabil och stryktålig.

SE OCKSÅ: Kunskap som hjälper dig ta rätt beslut

Här nedan är Swedbanks tolv tips på aktier för byrålådan:

Atlas Copco.
Autoliv.
Investor.
Novo Nordisk (Danmark).
H&M.
Mowi (Norge)
Tomra Systems (Norge).
Sandvik.
Securitas.
Skanska.
SCA.
Sweco.

Källa: Swedbank Aktuellt.