Aktiespararna

Börsveckan plockar hem vinst - aktien upp 70%

Av Finwire/Redaktionen
25 mars 20242 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Guideline Geo och Embellence, säljråd för Engcon.
Börsveckan ger köpråd för Guideline Geo och Embellence i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Byggpartner, Storytel och Advenica samt ger säljråd för Engcon.

Efter många år med skral lönsamhet så var det proppen ur för geoteknikbolaget Guideline Geo under 2023. Lönsamheten överträffade de finansiella målen och tillväxten var urstark mot slutet av året. Börsveckan bedömer att aktien är attraktivt värderad och ger köpråd.

Heminredningsbolaget Embellence klarade 2023 på ett bra sätt och skulle marknaden förbättras något härifrån så ser uppsidan i aktien attraktiv ut. "Vi upprepar köprådet från 2022 i Embellence", skriver tidningen.

Tidigare favorit ut i kylan

Byggpartner som tidigare har varit en favorit för Börsveckan, har tyvärr omvandlats från ett litet välskött byggbolag till en härva med stora förvärv och förluster de senaste åren. Tidningen väljer att fortsätta avvakta med aktien.

Industribolaget Engcon lämnade en riktigt svag bokslutsrapport i februari, men aktien har inte tagit särskilt mycket stryk på detta. Värderingen är alldeles för hög, bedömer Börsveckan som rekommenderar sälj Engcon nu när aktien inte tog mer stryk efter den usla rapporten sist.

Tar hem vinsten i Storytel

Ljudboksbolaget Storytel har gjort en fenomenal uppryckning under 2023 och 2024 väntar nya framsteg. Bolaget har verkligen levererat på sin nya strategi och fått bra betalt med ett välförtjänt kurslyft. Tidningen väljer att tacka för fin avkastning denna gång på knappt 70 procent sedan köprådet och sänker nu rådet till avvakta.

Lilla cybersäkerhetsbolaget Advenica har haft svårt att nå lönsamhet i många år. Nu förbättras möjligheterna tack vare Nato-tillträdet. Börsveckan väljer att fortsätta avvakta med aktien.

LÄS MER: Börsveckan ser köpläge i Viaplay

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Dela med dig